Vroči dnevi, ko nam prija malo drugačna hrana, so idealni, da poskusimo kaj novega na jedilniku vsaj v obliki sveže priloge.

Med hladnimi jedmi in solatami, ki so pogosto na meniju kot priloga, je gotovo najbolj znana krompirjeva solata, kaj pa ostale?

1. Krompir v solati

2. Jajčna solata

Taka priloga je primerna tudi za prehrano z manj ogljikovimi hidrati, saj je polna beljakovin. Pripravimo jo tako, da trdo kuhana jajca na drobno sesekljamo, dodamo malo olja, soli in malo kisa, dodamo pa še sesekljan drobnjak, po želji pa še malo vode. Lahko jo pripravimo tudi z majonezo, gorčico in kislimi kumaricami.

3. Krožnik iz fete, čičerike in sladkega krompirja

4. Poletna polenta

5. Feta in stročji fižol

Stročji fižol skuhamo in ohladimo, dodamo mu narezan feta sir in malo olivnega olja. Preprosto, hitro in učinkovito!

Poglejte tudi:

(Visited 2.037 times, 2 visits today)
Close