Zavitki iz tortilj oz. wrapi so vse bolj popularna različica sendvičev. So bolj lahki, saj z njimi zaužijemo manj testa in več nadeva, ravno tako pa so pripravljeni hitro.
Klasične tortilje so bogato napolnjene, ponavadi z mletim mesom in drugimi prilogami ter omakami, tokratni zavitki pa so predvsem osvežilni.
Tortilje lahko preden jih nadevate in zavijete, rahlo pogrejete.
1. Tortilja, polnjena na cesarjev način
Kot priljubljena solata, ki jo poznamo pod imenom cesarjeva, tudi ta tortilja poka od svežine. Vanjo denemo popečene koščke piščanca, svežo zeleno solato, narezan paradižnik, nariban sir. Nadev prelijemo z jogurtovim ali majoneznim prelivom.
2. Tunina tortilja
V tortiljo zavijemo mešanico iz konervirane tune, paradižnika, koruze, čebule in majoneze. Po želji in okusu popramo.
3. Veganski wrap
Za svež, a nasiten zavitek tortiljo nadevamo s čičeriko, svežo zeleno solato, blanširano špinačo ali blitvo ter mlado čebulo.
4. Sirov tortilja zavitek
Za ekstra ljubitelje sira pripravimo domačo nacho omako, s katero premažemo tortiljo, dodamo pa še sveže sire, kot so mocarela, feta ali mladi sir za žar.
5. Okusi morja
Odlična in sveža je tudi tortilja, napolnjena s češnjevim paradižnikom, svežimi kumarami (ali pečenimi bučkami) ter popečenimi kozicami. Poskusite jo z dodatkom omake iz kisle smetane, ingverja, česna in čilija.