8:34 dop KULINARIKA IN RECEPTI

3 nasveti za najboljši domač ocvrti sir

Ocvrti sir ni ravno pojem zdrave prehrane, vsi pa vemo, da kdaj pač zadiši. Da ne bo vedno iz restavracije – kjer včasih dobimo na krožnik že malo ohlajenega, ga pripravimo doma. 

Sestavine:

  • sir po izbiri (bolje se obnese bolj masten in mehkejši sir brez lukenj)
  • moka
  • jajce
  • drobtine
  • začimbe po želji

Priprava:

1.Sir narežite na palčke ali debele rezine.

2. Pomakajte jih v moko, nato v jajce, nato v drobtine – in, to je trik za cvrtje brez curljanja – postopek ponovite vsaj z jajcem in drobtinami.

3. Odlagajte na krožnik ali desko, nato pa ocvrite v vročem olju ali v fritezi. Odcedite in postrezite – še vroče.

NAMIGI:

  • Izberite res okusen sir, lahko pa tudi več različnih.
  • Poskusite z ostro moko.
  • Jajce dobro stepite.
  • V drobtine lahko dodate malo popra, mlete paprike in čilija.
  • Poleg v drobtine lahko sir povaljate v zdrobljenem kornfleksu, čipcu ali jušnih kroglicah – za največjo možno hrustljavost.
(Visited 569 times, 1 visits today)
Close