Ocvrti sir ni ravno pojem zdrave prehrane, vsi pa vemo, da kdaj pač zadiši. Da ne bo vedno iz restavracije – kjer včasih dobimo na krožnik že malo ohlajenega, ga pripravimo doma.
Sestavine:
- sir po izbiri (bolje se obnese bolj masten in mehkejši sir brez lukenj)
- moka
- jajce
- drobtine
- začimbe po želji
Priprava:
1.Sir narežite na palčke ali debele rezine.
2. Pomakajte jih v moko, nato v jajce, nato v drobtine – in, to je trik za cvrtje brez curljanja – postopek ponovite vsaj z jajcem in drobtinami.
3. Odlagajte na krožnik ali desko, nato pa ocvrite v vročem olju ali v fritezi. Odcedite in postrezite – še vroče.
NAMIGI:
- Izberite res okusen sir, lahko pa tudi več različnih.
- Poskusite z ostro moko.
- Jajce dobro stepite.
- V drobtine lahko dodate malo popra, mlete paprike in čilija.
- Poleg v drobtine lahko sir povaljate v zdrobljenem kornfleksu, čipcu ali jušnih kroglicah – za največjo možno hrustljavost.