Čajote so zanimive bučke, ki jih ni najbolj enostavno olupiti, saj so polne bodic, a rastejo tudi pri nas in so vse bolj popularne.

So namreč kot nekaj med bučkami in krompirjem, zaradi česar lahko z njimi včasih nadomestimo krompir, včasih bučke – ali pa kar oboje.

Poiskali smo 3 najboljše načine priprave čajot.

1. Pečene čajote

Čajote olupimo, narežemo na kolobarje in spečemo kot krompir (v ponvi ali pečici), z olivnim oljem in soljo ter rožmarinom bodo čudovite!

2. Kuhane čajote

Čajote lahko skuhamo podobno kot krompir v kosih. Zelo okusna priloga, ki ji dodamo le malo masla in soli.

3. Juha iz čajot

Juho skuhamo enako kot iz bučk – bo pa zaradi teksture čajot bolj gosta, kremna. Dodamo jim lahko tudi oranžno bučo za bolj jesenski pridih.

Več o čajotah pa TULE.

(Visited 766 times, 14 visits today)
Close