Francosko solato vsi komaj čakamo, a za praznike se je ponavadi kar malce prenajemo. V začetku januarja tako v večini gospodinjstev čaka v skledi v hladilniku.

Ker se čas narezkov zaključi, smo poiskali nekaj idej, kako porabiti francosko solato za zajtrk ali večerjo – malo drugače.

1. S francosko solato nadevamo palačinke. Dodamo lahko še nekaj naribanega sira, ki se bo na vroči palačinki lepo stopil.

2. Enako lahko naredimo s tortiljo – dodamo lahko kose pečenega piščanca ali mleto meso.

3. Francosko solato lahko uporabimo kot preliv za zeleno solato, radič ali motovilec.

4. Odlična je tudi v burgerju – npr. z ocvrtim piščancem.

5. Kot priloga se obnese katerem koli cvrtju.

6. Lahko jo uporabimo v omleti – prepražimo malo čebule, dodamo francosko in stepena jajca ter zapečemo z obeh strani.

7. Spečemo cel krompir v pečici in ga nadevamo s francosko solato.

8. Francosko solato pretlačimo (lahko tudi zblendamo), po potrebi, želji in okusu dodamo še nekaj gorčice, začimb, kisa … in dobimo omako za pomakanje prigrizkov (krekerjev, čipsa, grisinov … )

9. Uporabimo jo v sendviču namesto zgolj majoneze.

10. Spečemo “košarice” iz listnatega testa v modelčku za muffine, denimo, ter jih nadevamo s francosko in obložimo s svežim peteršiljem, lahko pa tudi s pečenim brokolijem ali cvetačo.

Še več idej, kako porabiti (praznične) jedi:

(Visited 1.169 times, 2 visits today)
Close