Site icon Eko Dežela

Domača začimbna mešanica, ki jo boste še kako uporabljali!

Sedaj je čas, ko bo dozorela večina poletne zelenjave, ki jo lahko na preprost način shranimo za uporabo skozi vse leto.

Naredimo začimbno mešanico – podobno kot jo lahko kupimo pod vsem dobro poznanim imenom izdelka, ki ga vedno dodamo “eno žličico”.

Sestavine za domačo začimbno mešanico:

Piprava:

Vso zelenjavo očistimo, po potrebi olupimo in razrežemo na manjše koščke. Vsako zelenjavo posebej zmiksamo v multipraktiku. Zmiksamo na fine koščke, ne pa čisto drobne. Vso zelenjavo nato v velikem loncu zmešamo skupaj in dodamo sol. Pripravljeno domačo začimbno mešanico pustimo stati 24 ur, medtem pa večkrat dobro premešamo. Našo začimbno mešanico na koncu preložimo v manjše kozarčke za vlaganje in dobro zapremo.
 

Namig: Za suho različico začimbne mešanice zelenjavo posušimo v pečici do 50°C ali na zraku. Ko je zelenjava posušena, ji dodamo še sol in žličko kurkume za barvo.

(Visited 1.919 times, 18 visits today)