Pecivo, ki je narejeno enostavno, všeč pa prav vsem, lahko še dodatno po svoje obotatite, npr. z dodatkom pudinga, čokoladnim oblivom, kepico sladoleda ali s stepeno smetano.
Sestavine:
- 2 jajci
- pol skodelice olja ali stopljenega masla
- cca 200 g moke
- 300 g skute
- 2 žlički pecilnega praška
- 130 g sladkorja + 1 vanilijev sladkor
- 5 žlic mletih mandljev
- malo medu
Priprava:
Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo in žlico medu, ves čas mešajte. Dodajte še skuto in dobro premešajte.
Posebej presejte moko, pecilni prašek in vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Dodajte mandljevo moko, premešajte, da se sestavine povežejo. Če je zmes pregosta, dolijte malo mleka, mandljevega mleka ali vode.
Vlijte v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.
Ko je pecivo pečeno, naj se ohladi, nato ga narežite na kocke.