Kumare so odlično poletno živilo – nekateri najbolj obožujejo gorke, drugi mlečne, tretji jih raje jedo čim bolj naravne, le oprane in narezane.
Tokrat pa recept za kumare v solati, ki so pripravljene res hitro, preliv pa jim da kremnost in božanski okus.
Sestavine:
- kumare (približno 1 za 2 osebi)
- grški jogurt
- kisla smetana
- kremni sir (z zelišči)
- sol, poper
- svež peteršilj
- rdeča čebula
- če imate le navaden kremni sir: drobnjak, česen, česnov trava ali kaj podobnega
Priprava:
Kumare olupite in naribajte, pustite, da se malce odcedijo. V skledi zmešajte 1/2 skodelice grškega jogurta, 1 žlico kisle smetane, 2 žlici kremnega sira, sol in poper, sesekljan svež peteršilj in druga zelišča, če jih boste dodali v preliv. Dobro premešajte in po okusu dodatno solite. Dodajte kumare, dobro premešajte, posujte s tankimi rezinami rdeče čebule.