Če ste si zaželeli krofa, miške ali flancata, pa nimate časa za pripravo ocvrte kvašene sladice, lahko malce pogoljufate in dosežete nekaj zelo podobnega …
Ta sladica je res preprosta, hitra in zelo okusna. Ime šmorn iz šnit je dobila zaradi svojega videza, tako je.
Sestavine:
- kruh (niti ni treba, da je zelo suh, ga pa nalomite na manjše kose)
- mleko, v katerem namočite kruh (tako, da malce razpada)
- olje za cvrtje (z njim prekrijete le dno posode)
- jajca (približno 1 jajce za 4 kose kruha)
- rum ali rumova aroma – da zadiši
- sladkor v prahu za posip (lahko tudi malo cimeta)
Priprava:
Kruh namočite v mleku, nato dodate še zžvrkljana jajca in rum. Vse skupaj dobro premešate in z žlico polagate na segreto olje. Ocvrete na obeh straneh, posujete s sladkorjem in postrežete.
Namig:
Sladica je okusna že sama po sebi, lahko pa šmorn iz šnit prelijete še s stopljeno čokolado ali mu dodate malo marmelade.