Ko zadiši nekaj okusnega, za brbončice in dušo, hkrati pa pazimo na svoje zdravje ali pa želimo le nekaj lahkega in – hitro pripravljenega, je zelenjava vedno dobra izbira, posebej če ji dodamo še sir in česen!

Ta stročji fižol je neverjetno okusen!

Sestavine:

  • kuhan stročji fižol (lahko v konzervi ali zmrznjen)
  • olivno olje
  • sesekljan česen
  • nariban parmezan

Priprava:

Fižol prepražite na olju, da bo mehak in malce hrustljav (za zmrznjenega boste potrebovali malo dlje). Na koncu vmešajte sesekljan česen. Tik pred postrežbo ga še v ponvi prekrijte z naribanim parmezanom.

Namigi:

  • Česen lahko izpustite.
  • Fižolu lahko dodate vmešana jajca, morda še malo lososa ali kakšen mlečni namaz in dobite bogat zajtrk.
  • Dodajte malo kisle smetane za kremno jed.
(Visited 740 times, 6 visits today)
Close