Palačinke so klasika med hitrimi sladicami, uporabne pa so tudi v slani izvedbi, kot npr. kaneloni oz nadevane z mesom, tuno, gobami, sirom.

V zadnjem času so popularne predvsem bogato nadevane palačinke, kot npr s čokoladnim namazom in banano, a po mnenju zapriseženih palačinkarjev sta za najboljše palačinke ključni dve stvari: zares dobro testo in okusen domač nadev, ki izvira še iz časa naših babic.

Sestavine:

  • domače palačinke, sveže pečene
  • limone
  • sladkor
  • po želji: skuta, smetana

Priprava:

Sveže pečeno palačinko pokapajte z limoninim sokom in posujte s sladkorjem, zavijte in to je to!

Za bolj bogato varianto, ki jo lahko naredite tudi s hladnimi palačinkami, pa zmešajte svežo skuto z malce sladke smetane, dodajte sladkor in limonin sok (po žličkah, da dobite sebi všečen okus). Palačinko namažite, jo zavijte in denite za nekaj minut v pečico, ogreto na 160 °C.

(Visited 40.600 times, 4 visits today)
Close