Jabolčna sladica, ki je idealna za hrustanje ob gledanju televizije, lahko pa je tudi okras katere koli jedi, saj pričara prav praznično mizo.
Narejen je v bistvu zelo preprosto, je pa z jabolki nekaj dela, če nimamo primernih pripomočkov – enega za razkoščičenje in enega za ribanje.
Sestavine:
- sočna hrustljava (in sladka) jabolka, npr. Granny Smith ali Gala ali kakšno drugo sorto, ki ponuja čvrsto meso
- cimet
- rjav sladkor
Razmerje je približno takšno: 1 jabolko, 1 žlička sladkorja, 1/4 žličke cimeta.
Priprava:
Operite in izkoščičite jabolka, nato pa jih naribajte ali narežite na tanke rezine, najbolje kar z lupino. Rezine jabolk razporedite po pekaču in potresite z mešanico cimeta in sladkorja. Potem pa sta tu 2 varianti:
- pečico ogrejte na 200 °C in pecite jabolka 2-3 ure (vmes jih obrnite).
- pečico ogrejte na 100 °C in pecite 5-6 ur.
Namigi
Če ima jabolčni čips premalo okusa, lahko dodate še malo cimeta ali cimeta s sladkorjem v prahu.
Če boste jabolčni čips imeli za prigrizek, ga lahko še pomakate v sladoled ali mascarpone s sladkorjem in cimetom, celo v vanilijev puding!
Za večjo količino uporabite več pekačev naenkrat.