Jabolčna sladica, ki je idealna za hrustanje ob gledanju televizije, lahko pa je tudi okras katere koli jedi, saj pričara prav praznično mizo.

Narejen je v bistvu zelo preprosto, je pa z jabolki nekaj dela, če nimamo primernih pripomočkov – enega za razkoščičenje in enega za ribanje.

Sestavine:

Razmerje je približno takšno: 1 jabolko, 1 žlička sladkorja, 1/4 žličke cimeta.

Priprava:

Operite in izkoščičite jabolka, nato pa jih naribajte ali narežite na tanke rezine, najbolje kar z lupino. Rezine jabolk razporedite po pekaču in potresite z mešanico cimeta in sladkorja. Potem pa sta tu 2 varianti:

  1. pečico ogrejte na 200 °C in pecite jabolka 2-3 ure (vmes jih obrnite).
  2. pečico ogrejte na 100 °C in pecite 5-6 ur.

Namigi

Če ima jabolčni čips premalo okusa, lahko dodate še malo cimeta ali cimeta s sladkorjem v prahu.

Če boste jabolčni čips imeli za prigrizek, ga lahko še pomakate v sladoled ali mascarpone s sladkorjem in cimetom, celo v vanilijev puding!

Za večjo količino uporabite več pekačev naenkrat.

Jabolka lahko pustite tudi neizkoščičena
(Visited 304 times, 2 visits today)
Close