Ti piškoti spominjajo na rahle italijanske amaretto piškote, vendar so brez likerja. Recept je sila preprost, v njem pa ni moke, zaradi česar spadajo med bolj lahke sladice.
Sestavine:
- mandljeva moka (250 g)
- 4 beljaki
- sladkor (100 g)
- po želji: vanilijeva aroma, mandlji v lističih, sladkor v prahu
Priprava:
Pečico segrejte na 175 °C. V skledi zmešajte mandljevo moko in sladkor. V drugi skledi iz beljakov stepite sneg. Narahlo in počasi vmešajte sneg v moko, da dobite lepljivo testo. Po želji dodajte še vanilijevo aromo. Iz testa oblikujte kroglice in jih denite na s peki papirjem obložen pekač ter z žlico rahlo pritisnite vsako na pekač. Po želji posujte z mandlji v lističih in sladkorjem v prahu.
Pecite približno 20 minut oz. toliko, da je dno piškotov zlato rjavo. Pustite na pekaču, da se piškoti ohladijo.