Seveda nimamo nič proti tortam in bogatim sladicam pa tradicionalnim poticam in štrudljem, a včasih so najboljše tiste sladice, ki so narejene res hitro in enostavno – takrat, ko nam res prija nekaj sladkega.
Ta je prav takšna.
Sestavine:
- piškoti (navadni masleni ali katerikoli so pač pri roki)
- maslo (razmerje med piškoti in maslom je približno 200 g piškotov, 70 g masla)
- čokoladni puding in mleko
- po želji še: vanilijev, nugat ali karamelni puding (in mleko)
- smetana za stepanje
- temna čokolada (dodatek pudingi in okras) – po želji
Priprava:
Zdrobimo piškote, jih zmešamo s stopljenim maslom in naredimo t.i. piškotno dno v modelu za torte z odstranljivim robom. Dobro pritisnemo in denemo v hladilnik.
Pripravimo puding in ga vlijemo na piškotno dno in damo hladiti. Če bomo dodali še kakšno plast pudinga z drugim okusom, naredimo še to. Ko se zadnja plast ohladi, sladico premažemo še s stepeno smetano.
Namig ali dva
Čokoladni puding bo še boljši, če mu boste, ko se zgosti dodali nekaj nalomljene temne čokolade in mešali, da se stopi
Sladica ne potrebuje posebnega dekorja – zelo okusen pa je na smetani naribana temna čokolada.