Bučke že poganjajo, nekatere imajo že prav zavidljivo velikost, druge se še držijo svojih cvetov in so manjše od dlani. A prav te so lahko prava poslastica!

Recept zanje pa je sila preprost – saj so najboljše čim bolj prvinske.

Sestavine:

  • mlade bučke
  • po želji sir (priporočamo kombinacijo svežega in parmezana)
  • olivno olje
  • jajce
  • sol
  • po želji še dodatne začimbe

Priprava:

Previdno odprite cvetove bučk in odstranite pecelj. Pečico segrejte na 200ºC. Na pekač položite peki papir.

Zmešajte sveži sir, nariban parmezan, sol, jajce, druge začimbe po želji in z mešanico ne prepolno nadevajte cvetove. Na koncu jih zavrtite med prsti, da jih zaprete, skupaj z bučkami jih denite na pekač. Pokapajte z olivnim oljem in pecite 20 minut.

(Visited 820 times, 4 visits today)
Close