Hrustljav krompirček – jed, ki se ji težko kdo upre. A na tak, t.i. pekarski način, je še boljši od ocvrtega ali klasično pečenega. Še posebej, če uporabite že mlad krompir.
Lahko mu dodate tudi poljubno omako.
Sestavine:
- krompir
- panceta ali mesnata slanina
- (mlada) čebula
- sol, poper
- začimbe po želji (rožmarin, timijan … lahko pa tudi kaj pekočega in česen)
Priprava:
Krompir narežite na čim manjše koščke (kot pomfri in še na polovičke) in jih razporedite po s peki obloženim pekačem. Dodajte malce olja, pecite na 180 stopinj Celzija cca 20 – 30 minut. Nato zvišajte temperaturo na 220 – 250 ali vklopite žar funkcijo. Čez 10 minut krompir obrnite, dodajte panceto in čebulo ter začinite in zapecite v hrustljavo še na drugi strani.