Gobe so živilo, ki se v svetu vse bolj uveljavlja tudi kot nadomestek mesa, saj so zelo hranilne.
Če želimo hitro in zelo okusno večerjo, jih naredimo v omaki z gorgonzolo, dodamo jajca in – pomažemo s popečenim kruhom.
Sestavine:
- gobe
- gorgonzola
- sol, poper
- začimbe po želji (predlagamo timijan, lovor in origano)
- mlada čebula
- česen
- peteršilj
- jajca
Priprava:
Na maslu ali olju prepražite narezane gobe (manjši koščki bodo pripravljeni hitreje), dodajte začimbe in ostale sestavine, nato pa še gorgonzolo. Ko se raztopi v omako (dodate lahko tudi malo smetane), nanje ubijte jajca in pokrijte, da se zapečejo na oko.
Namig:
- Jed je zelo slastna, če jo postrežete s popečenim kruhom, narezanim na palčke, ki jih pomakate v rumenjak in omako.
- Zraven se zelo poda paradižnik in rukola ali pa sveža zelena solata, ki ji dodate še malo mlade čebule.
- Če želite gobe oz. jed okrepiti, lahko dodate še kuhano lečo.