Gobe so živilo, ki se v svetu vse bolj uveljavlja tudi kot nadomestek mesa, saj so zelo hranilne.

Če želimo hitro in zelo okusno večerjo, jih naredimo v omaki z gorgonzolo, dodamo jajca in – pomažemo s popečenim kruhom.

Sestavine:

  • gobe
  • gorgonzola
  • sol, poper
  • začimbe po želji (predlagamo timijan, lovor in origano)
  • mlada čebula
  • česen
  • peteršilj
  • jajca

Priprava:

Na maslu ali olju prepražite narezane gobe (manjši koščki bodo pripravljeni hitreje), dodajte začimbe in ostale sestavine, nato pa še gorgonzolo. Ko se raztopi v omako (dodate lahko tudi malo smetane), nanje ubijte jajca in pokrijte, da se zapečejo na oko.

Namig:

  • Jed je zelo slastna, če jo postrežete s popečenim kruhom, narezanim na palčke, ki jih pomakate v rumenjak in omako.
  • Zraven se zelo poda paradižnik in rukola ali pa sveža zelena solata, ki ji dodate še malo mlade čebule.
  • Če želite gobe oz. jed okrepiti, lahko dodate še kuhano lečo.
(Visited 559 times, 1 visits today)
Close