Pecivo, ki je narejeno enostavno, všeč pa prav vsem, lahko še dodatno po svoje obotatite, npr. z dodatkom pudinga, čokoladnim oblivom, kepico sladoleda ali s stepeno smetano.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • pol skodelice olja ali stopljenega masla
  • cca 200 g moke
  • 300 g skute
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 130 g sladkorja + 1 vanilijev sladkor
  • 5 žlic mletih mandljev
  • malo medu

Priprava:

Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo in žlico medu, ves čas mešajte. Dodajte še skuto in dobro premešajte.

Posebej presejte moko, pecilni prašek in vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Dodajte mandljevo moko, premešajte, da se sestavine povežejo. Če je zmes pregosta, dolijte malo mleka, mandljevega mleka ali vode.

Vlijte v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.

Ko je pecivo pečeno, naj se ohladi, nato ga narežite na kocke.

Poskusite tudi:

pecivo s hruškami in vanilijevo kremo
(Visited 1.601 times, 13 visits today)
Close