Piškoti s koščki oz kapljicami čokolade, ki so znani kar pod imenom cookies, so lahko tudi čisto enostavni za pripravo – brez mikserja, brez ohlajanja, a zelo mehki in okusni.
Sestavine:
- 1/2 skodelice masla
- 1/2 skodelice sladkorja (najboljši bodo z rjavim)
- žlička vanilijevega sladkorja ali ekstrakta
- 1 jajce
- 1,75 skodelice moke
- 1/2 žličke jedilne sode bikarbone (ali pecilnega praška)
- ščeš soli
- skodelica čokoladnih kapljic ali na drobno narezane/nalomljene čokolade
Priprava:
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Stopite maslo, vendar pazite, da ne bo vroče (počasi na nizki temperaturi). Z metlico stepite maslo in sladkor, nato vmešajte še vanilijo in jajce. Dodajte moko, sodo in sol. Rahlo premešajte – le toliko, da se sestavine povežejo. Testo mora biti mehko in le rahlo lepljivo. Vmešajte še čokoladne kapljice.
Zajemajte zvrhano jušno žlico testa in polagajte na s peki papirjem obložen pekač dovolj narazen, saj se bodo piškoti razširili. Pecite 7- 10 minut. V sredini bodo piškoti videti rahlo premalo pečeni – taki so ravno prav mehki.
NAMIG: Ti piškoti so idealni za pomakanje v mleko, kakav, vročo čokolado ali kavo!