Piščančja obara je bila že od nekdaj znana po zdravilnem učinku – ko še ni bilo na vsakem koraku moč dobiti prehranskih dodatkov za krepitev. Mi smo jo naredili na zelo okusen in, seveda v teh časih hitenja, kar se da enostaven način.
Sestavine:
- večji por
- 3 -4 stroki česna
- 4 piščančje kračice (ali bedrca ali perutničke)
- brokoli
- 4 korenčki
- sol, poper, začimbe (mediteranske, lovorjev list, lahko dodate tudi kaj pekočega, za še več zdravja pa tudi ingver in kurkumo)
- olivno olje
Priprava:
Na olivnem olju v loncu za juho prepražimo sesekljan por in popečemo bedrca. Dodamo sesekljan česen in začimbe, ko zadiši, pa takoj še narezan brokoli in korenje. Na hitro premešamo in popražimo, zalijemo z vodo. Kuhamo 45 minut do ene ure.
NAMIG: Bedrca in lovorjev list poberemo iz juhe, jo spasiramo, nato pa vanjo vrnemo koščke mesa, ki jih z vilicami potrgamo s kosti. Dodamo lahko še kakšno zakuho, npr. hitre jajčne vlivance.