Včasih ne vemo, kako bi porabili star kruh, včasih pa nam zadiši jesti nekaj krepkejšega. Jesenski večeri so kot nalašč za kaj takega – in če ste se naveličali kruhovih cmokov, so vam pa všeč, bo ta jed kot nalašč za današnje kosilo.
Sestavine:
- pol kile suhega kruha
- 1 jajce
- mleko
- 1 čebula
- ostanki mesa ali prepraženo mleto meso (lahko pa tudi mesnine ali klobasa) in/ali gobe v omaki
- nariban sir
- kodrolisti ohrovt
Priprava:
V s peki obložen pekač denite meso, nanj pa maso iz suhega kruha: narežite ga na koščke in namočite, dodajte še razžvrkljano jajce in sesekljano čebulo (lahko jo tudi prepražite za še več okusa), sol in poper ter razporedite na meso.
Pecite na 180 stopinj Celzija 20 minut, potresite z naribanim sirom in sesekljanim kodrolistnim ohrovtom in vrnite v pečico za nekaj minut, da se oboje zmehča oz zapeče.
Postrezite z veliko skledo solate, dodate pa lahko tudi kakšno omako, npr. gobovo.
NAMIG: K zapečenki iz starega kruha se poda katerikoli ostanek jedi, bodisi mesne ali zelenjavne, jeste pa jo lahko tudi brez dodatka, z omako ali brez.