Stročji fižol je odlična zdrava zelenjava, ponavadi ga uživamo kot solato, mnogi ga imajo najraje toplega, v omaki. Z njim lahko obogatimo marsikakšno enolončnico, mineštro, odličen je tudi s pire krompirjem.
Tokrat smo ga naredili kot glavno zvezdo obroka, skupaj s krompirjem in klobaso.
Sestavine:
- stročji fižol
- krompir
- klobasa
- maslo, lahko tudi olje ali ocvirki
- po želji sol
- poper
Priprava:
Skuhamo stročji fižol, pri čemer upoštevamo, da se različne sorte kuhajo različno dolgo (od 15 minut do prek ene ure). Skuhamo tudi krompir v kosih.
Malo preden je oboje skuhano, razrežemo klobaso na manjše koščke in jo prepražimo na maščobi v večji ponvi. Kuhan krompir in fižol dodamo, ko je klobasa že pripravljena, dobro premešamo, popopramo, dodamo še malo masla ali druge maščobe, po okusu solimo.
NAMIG: Postrežemo kar v ponvi, z nekaj žličkami kisle smetane.