Omlete so popularna jed za poletni krepčilni pozen zajtrk, lahko kosilo ali pa večerjo. Pripravimo jih lahko hitro, v eni ponvi, vanje pa dodamo, kar imamo najraje ali kar imamo pri roki.
Mi smo se tokrat odločili za eno tako z dodatki skoraj izključno z domačega vrta.
Sestavine:
- 6 jajc
- 1 manjši jajčevec
- pol večje bučke
- 1 paprika
- 1 čebula
- sveža zelišča, npr. peteršilj in bazilika
- po želji: sir, npr. gorgonzola
- sol, poper
Priprava:
Sesekljano čebulo prepražimo na maščobi v večji ponvi, nato dodamo najprej na majhne koščke narezan jajčevec, zatem narezano papriko in nazadnje še bučko. Vse skupaj dobro prepražimo, posebej jajčevec bo najbolj okusen, če si bomo zanj vzeli malo več časa. Stepemo jajca, dodamo sol in poper in mešanico vlijemo prek prepražene zelenjave, zmanjšamo temperaturo. Po želji potresemo s sirom (zdrobljeno gorgonzolo ali naribanim trdim sirom). Pokrijemo in pustimo, da se spodnja plat zapeče, zgornja pa ni več surova/tekoča).
Pred postrežbo lahko omleto prepognemo ali pa jo razrežemo kot pico. Potresemo s svežimi zelišči.