Jagodni tiramisu je bolj lahka, sveža različica klasičnega tiramisuja, ker pa je tudi to sladica brez peke, še posebej prija v vročih dneh. Ponudite ga tudi otrokom, naj pa bo za vse čim bolj ohlajen.
Sestavine:
- jagode
- smetana za stepanje
- baby (tiramisu) piškoti
- jagodni sok
- mascarpone
- po želji:čokolada v prahu, naribana čokolada
Priprava:
Piškote namesto v kavo namočimo v jagodni sok. Mascarpone in smetano stepemo, po želji sladkamo. Jagode narežemo ali narahlo pretlačimo z vilicami. Po želji jagode primešamo stepeni smetani.
V posodo (ali direktno v postrežne skodelice/kozarčke) zlagamo plast piškotov, jagod, smetane z mascarponejem. Zaključimo s smetano, po vrhu pa naložimo cele jagode in/ali potresemo čokolado. Jagodni tiramisu postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.