Če radi pečete sladice, se vam je zagotovo že kdaj zgodilo, da pecivo (ali torta) ne uspe tako, kot ste si zamislili.
Včasih preveč naraste, nato pa se sesede, včasih se prelomi tam, kjer naj se ne bi, včasih je presuho ali preveč pečeno, včasih premalo… Marsikaj se lahko zgodi. Vendar pa: nikar v smeti s pecivom, ki je dobro, le najlepše ne. Tu je namreč rešitev, ki jo bodo oboževali prav vsi!
Pecivo razdrobite v skledo, dodajte mascarpone ali nutelo ali malo stepene smetane, lahko tudi zmiksano sadje – ter dobro premešajte, da dobite gosto maso. Denite jo v hladilnik za vsaj pol ure nato pa iz nje oblikujte kroglice ali trufle. Lahko jih oblijete s čokolado (in se poigrate še s čokolado druge barve za okrasitev), lahko jih povaljate v sladkorju v prahu, kakavu ali čokoladnih mrvicah. In dobite čudovito in okusno sladico!