Turistično gostinska zbornica Slovenije je za čas 40-dnevnega posta pripravila razpis na temo Ali znam kuhati brez mesa?
Vabijo k prijavi postnih jedi z vašega okoliša, pripravljenih iz lokalnih sestavin, na sodoben način. Iz zbranih prijav bodo vso prejeto gradivo oblikovali v e-knjižico pod naslovom »Brezmesne jedi na Slovenskem v obdobju od PUSTA do VELIKE NOČI.«
Zbrane recepture bodo predstavili preko spletnega dogodka, v sredo, 31. marca 2021 ob 13. uri. Na dogodku bodo predstavljene najzanimivejše jedi iz vseh slovenskih makrodestinacij. Izbrani kuharji bodo demonstrirali, kako enostavna sezonska živila vključiti v vrhunsko lokalno kulinariko.
Prijavo lahko oddate na naslov srecko.koklic@tgzs.si, za dodatne informacije pa lahko pokličete na 051 273 000.
Prijava naj vsebuje recept jedi (za 4 osebe), fotografijo (visoka resolucija) in postne jedi vašega okoliša. Rok oddaje je do 15. marca 2021. K prijavi dodajte kratko osebno predstavitev (do 3 stavki) in zaposlitev (+ logotip podjetja).
Vir: TGZS