Čas klobas je, kajne? Pogosto vprašanje je le, ali bomo pečenice z zeljem ali krvavice z repo, takšne so naše zimske tradicionalne jedi. Ali pa seveda krvavice z zeljem in pečenice z repo?
Tokrat smo poiskali nekaj zanimivih, drugačnih receptov s krvavicami, za vse, ki jih imate radi, vendar pa jih ne bi jedli vedno na klasičen način.
Leča s korenjem in krvavico
Skuhate čorbo iz leče in korenja, priporočamo dodatek čebule in različnih dišav in začimb. Ko je napol skuhano, dodajte (namesto ali poleg suhih mesnin) še na kolobarje narezano pečeno krvavico.
Krvavica z rosti krompirjem in kislo smetano
Pečeno krvavico narezite na kose, zraven pa postrezite rosti krompirjevo palačinko in kislo smetano.
Tapas s krvavico
Popečene kruhke (z maslom) obložite z že pripravljeno in narezano krvavico, na vrh pa denite malo pečene paprike (lahko tudi vložene).
Iz pekača
V pekač denite nekaj kislega zelja, malo pireja in krvavico. Vse naj bo že pripravljeno (skuhano, pečeno). Denite v pečico na 180 stopinj Celzija za 10-20 minut, da se zapeče. Nekaj minut preden vzamete pekač ven, na vrh ubijte še jajce ali dve.
Topla jesenska solata
Pripravite topel solatni krožnik iz rdečega zelja, jabolk in krvavice.