3:00 pop KULINARIKA IN RECEPTI

Nora ideja, kako porabiti kislo zelje in klobaso

Ste letos že imeli na jedilniku kislo zelje in pečenico ali krvavico? Tudi če še ne, tale ideja vam bo tekom zime gotovo prišla prav. Pa še otrokom bo všeč!

Sestavine:

  • kislo zelje, že prepraženo
  • klobasa, pečenica ali krvavica (lahko kuhana, še bolje pa zapečena)
  • čebula
  • kisla smetana ali sir za mazanje (po okusu)
  • nariban sir (po okusu)
  • tortilje

Priprava:

Na hitro pogrejte tortilje, da jih zmehčate. Klobaso narežite na čim manjše koščke ali trakce. Čebulo prepražite. K čebuli primešajte klobaso in zelje in še malo prepražite. Nadevajte v tortilje, po želji dodajte malo kisle smetane ali sira, tortiljo nato ali prepognite ali pa zavijte in položite v ponev, da se še malo opeče, ali pa jih pogrejte v pečici. Po vrhu lahko posujete nariban sir.

 

NAMIG: Če vam tortilje ne teknejo, si lahko privoščite to mešanico kar samo ali pa jo uporabite za slastne žepke iz listnatega testa.

 

(Visited 9.070 times, 2 visits today)
Close