Bučna juha je odlična poletna in jesenska topla predjed. In če zdaj še porabljamo zadnje bučke z vrta, bo kmalu čas za druge buče, juhica pa bo spremenila barvo, teksturo in okus. Da bo vse to najboljše možno, smo za ta recept uporabili en mali trik. Reče se mu: do sladkega prepražena čebula.
Sestavine:
- buča (npr. hokaido)
- čebula
- maslo
- oljčno olje
- krompir
- sol, poper
- začimbe, najbolje sveža zelišča (luštrek, lovor, peteršilj bodo povsem dovolj, vendar z njimi ne skoparite; dodate lahko tudi ingver in čili pa seveda še kakšen sebi posebej ljub okus)
Priprava:
Na srednjem ognju stopite maslo, na njem pa rahlo prepražite nasekljano čebulo. Ko postekleni, zmanjšajte ogenj in dodajte malo vode. Pražite oz kuhajte toliko časa, da se čebula popolnoma razpusti. Dodajte malo oljčnega olja in začimbe, na hitro prepražite na kocke narezano bučo in krompir, zalijte z vročo vodo, solite in poprajte in kuhajte slabo uro. Juho poskusite in po potrebi dodatno začinite, iz lonca vzemite lovor in zblendajte oz. spasirajte vse skupaj v gosto kremno juho.