9:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

6 načinov, kako uporabiti plodove aronije

Imate tudi vi na vrtu aronijo, ki vam je letos obilno obrodila. Zdaj je čas, da njene plodove oberete in shranite. Za vas smo našli nekaj idej, kako lahko uporabite oz. shranite jagode aronije.

Aronija prihaja iz Severne Amerike in v eni sami temni jagodi so prisotni vitamini A, B, C, E in K, mangan, kalcij, baker ter železo. Kljub trpkemu okusu je ta sadež odličen vir antioksidantov. Z vsemi prisotnimi vitamini in minerali krepi imunski sistem.

Kako uporabiti aronijo v kuhinji?

Aronijo lahko tako kot ostalo sadje uporabite na različne načine.

  • Najpreprosteje je skuhati marmelado, jam ali sirup. Enako kot npr. malinovo.
  • Najbolje pa, če iz jagod stisnete 100-% sok, prav iz tega soka lahko naredite tudi želejaste bombone (za otroke).
  • Primerne so tudi za peko, lahko jih dodate v mafine, torte in pite.
  • Ali pa jagode preprosto shranite v zamrzovalno skrinjo in si v zimskem času pripravite skupaj z banano in zelenolistno zelenjavo smuti, poln vitaminov in mineralov.

Vir: The Health Line

(Visited 5.609 times, 10 visits today)
Close