Poletje je čas solat in ješprenj ni samo za v enolončnico. V solati deluje osvežilno in prav dobro se razume s paradižnikom in drugo zelenjavo. 5 namigov za zdravo poletno malico.
Za začetek pri vseh receptih velja isti postopek – ješprenj čez noč namočimo, naslednji dan skuhamo in ohladimo.
1. Ješprenj po mehiško
Ješprenj, paradižnik, narezana paprika katerekoli barve, fižol, čebula, koruza, olivno olje in kis so sestavine za ješprenj v mehiški preobleki. Še kos polnozrnatega kruha, pa je osvežilno kosilo pripravljeno.
2. Poletna
V najbolj poletni različici ješprenove solate ne smejo manjkati mladi sir, mlada čebula, paradižnik, kumare, bazilika, kis, vse skupaj pa zaokroži bučno olje.
3. Eksotično domača solatka
Solata z ješprenjem, limono, korenjem, avokadom in sirom po izbiri je idealen miks domačega in eksotičnega. Če bi radi presenetili goste ali pač kar tako, zase, na prelepo poletno dopoldne, ko se nikamor ne mudi …
4. S tuno
Vsestranska tuna je za dobro družbo tudi ješprenju. Dodamo še čebulo, papriko, koruzo, po želji artičoke, kis in olje. Zraven se poda popečen kruhek.
5. Močna in hranljiva
Za konec smo prihranili namig, ki bo potešil tudi najbolj lačne. Ješprenj ”zabelimo” s kislo smetano, dodamo kuhano jajce, sesekljano čebulo, paradižnik, kis in olje.