Poleti veliko ljudem prija morska hrana, ribe in morski sadeži, školjke, škampi, kalamari, gamberi … Pripravljamo jih lahko na najrazličnejše načine ali jih dodajamo omakam, tudi na pizzo. Tokrat gamberi iz pečice!
Sestavine:
- gamberi (če imate zmrznjene jih predhodno odtajajte)
- oljčno olje
- začimbe po izbiri – priporočamo morsko sol, peteršilj in rožmarin
- za preliv – po želji: sok limone, sok pomaranče, čili (ne zmlet, lahko pa čili omaka)
Priprava
Pečico segrejte na vsaj 220 stopinj Celzija. Gambere razporedite po pekaču, malce jih posolite in pokapajte z oljčnim oljem. Pecite 8- 12 minut, vmes preverite, koliko so zapečeni (da se ne posušijo, kar je odvisno od velikosti).
Vmes pripravite preliv iz soka agrumov in čilija, kar bo jedi dodalo nekaj karibskega pridiha. Dodate lahko tudi jagode, če ste za malo več eksotike, pripravite gost (kašast) preliv.
Prek pečenih gamberov prelijte malo oljčnega olja, nato pa še preliv oz. če se niste odločili za preliv, jih posujte s svežim rožmarinom in peteršiljem.
Zraven se odlično prileže preprosta rižota z bučkami in baziliko.