Marsikomu so v skrinji še ostale klobase, pa naj bodo to kranjske, pečenice, krvavice ali pa kakšne druge, a za krepke zimske jedi z njimi nam v pomladnem času ni, bolj kot kislo zelje pa že diši regrat in druge sveže dobrote.
Zato smo zbrali nekaj idej, kako uporabiti klobase v bolj spomladanskih jedeh …
- Klobaso narežite na tanke kolobarje, jih hrustljavo popecite, nato pa jih zalijte z umešanimi jajci. To je lahko krepak zajtrk ali brunch, jedi pa lahko po želji dodate tudi poljubno zelenjavo, npr. šparglje.
- Krvavice lahko pripravite na malo drugače način, tule je nekaj idej.
- Lahko pa jih tudi narežete na kolobarje (to velja tudi za pečenice ali druge klobase) in popečete. Druga možnost je, da jih panirate in ocvrete ter ponudite ob velikem solatnem krožniku, polnem sveže zelenjave, kot je npr. motovilec, radič, regrat, nariban korenček in naribana redkvica.
- Klobase skuhate ali spečete, nato pa jih ovijete v listnato testo, kot hrenovke, in dobite gurmansko verzijo: klobase v srajčki. Ob tem ponudite omako iz kisle smetane in mlade čebule.
- Klobase lahko spečete na žaru namesto v pečici, k njim pa namesto praženega ali pire krompirja ponudite popečen krompirček (lahko tudi sladek krompir), namesto kislega zelja pa regratovo solato!