Zloženka nekoliko spominja na musako, le da v njej ne uporabimo mesa, temveč gobe. Pripravili smo jo na enostaven način, kjer večino dela opravi pečica.
Sestavine:
- 8 do 10 krompirjev
- 300 g šampinjonov
- 120 g naribanega sira
- 1 jajce
- 100 g kisle ali smetane za kuhanje
- sol, poper
- olje ali maslo
Priprava:
Krompir olupimo in narežemo na približno pol centimetrske rezine ter ga delno skuhamo (približno 10 minut). Gobe narežemo na rezine. Jajce zžvrkljamo z vilicami, dodamo smetano.
Pečico ogrejemo na 190 °C. Krompir odcedimo. Dno pekača namastimo in nanj položimo plast rezin krompirja. Sledi plast gobic nato pa krompirja. Če je ostalo še kaj gob, jih shranimo.
Prelijemo z jajcem in smetano in pečemo 45 minut. Nato dodamo preostanek gobic in potresemo s sirom ter zapečemo še za 10 do 15 minut.
Namigi:
- gobe izberete poljubne, a jed bo najbolj klasična s šampinjoni.
- k jedi se odlično prileže skleda motovilca
- jedi ne pogrevajte