Če je treba, je tudi čokoladna torta lahko preprosta in narejena iz osnovnih sestavin, ki ne stanejo celega premoženja.
Ta recept izhaja iz ZDA, kjer so torto pripravljali v času kriz, ko je bilo težko priti do masla, mleka in jajc. Seveda pa je možno recept tudi prilagoditi tako, da npr. olje ali margarino nadomestite z maslom, sladkor pa z rjavim sladkorjem.
Sestavine
- 200 g moke
- 200 g sladkorja
- 30 g kakava
- ščep soli
- žlica sode bikarbone
- žlička alkoholnega kisa
- 300 ml olja
- 250 ml vode
Priprava:
Pečico segrejte na 175 °C in pripravite pekač s peki papirjem (velikosti 22 do 25 cm).
V skledi zmešajte moko, sladkor, kakav, sol in sodo bikarbono. V drugi skledi pa kis, olje in vodo. Nato v mokre dodajte suhe sestavine in premešajte z lopatko ali metlico, da se vse sestavine povežejo.
Testo vlijte v pekač in pecite pol ure ali 35 minut – preverite z zobotrebcem, ki naj ima na sebi le drobtinice. Takrat je čokoladna torta pečena.
Torto ohladite in potresite s sladkorjem v prahu ali poljubnim prelivom, sadjem ….
Poskusite tudi: