Drobnjak je zdrava začimba, katere okus nekoliko spominja na česen, a je manj izrazit in zato zelo vsestranski kot dodatek.
Tokrat pa recept za omako, v kateri je drobnjak v glavni vlogi. Je odlična za zimska nedeljska kosila, saj se njena kislost zelo dobro poda k praženemu krompirju.
Sestavine:
- svež drobnjak
- trdo kuhana jajca
- olje, kis, sol
- po želji tudi poper
Priprava:
Drobnjak na drobno sesekljamo, enako naredimo tudi s trdo kuhanimi jajci – količino prilagodimo količini drobnjaka, za en šopek 2 – 3 jajc.
Vse skupaj nato še zmečkamo z vilicami in umešamo drobnjak ter solimo. Dodamo žlico olja, premešamo, nato pa po žlicah dodajamo alkoholni kis, da dobimo želen okus in teksturo omake oz. polivke. Če želimo bolj redno, a manj kislo pa dodamo malo vode. Pred postrežbo dobo ohladimo in ponovno premešamo.