1:39 pop KULINARIKA IN RECEPTI

Zimska solata, kot nalašč za po praznikih – in zelo je okusna!

Po preobilici praznične hrane in po novoletnih sarmah je čas za – zimsko solato!

Kombinacija okusov je tako posrečena, da marsikdo te sestavine uporabi tudi za k testeninam ali v rižoti – celo na pici!

Mi smo jo tokrat pojedli in pomazali s sveže pečenim domačim kruhom.

Sestavine:

  • radič
  • jedra orehov
  • gorgonzola ali drug sir s plemenito plesnijo
  • smetana
  • jabolko
  • sol, poper
  • po želji kis, olje, limonin sok

Priprava:

Za pripravo najboljše zimske solate je pomembno, da izberemo kakovostne, po možnosti ćim bližje lokalne sestavine – solata ne bo okusna, če bodo orehi že malce “žaltavi”.

Radič narežemo, po njem razporedimo tenke rezine jabolka z lupino, ter cela jedrca orehov. Preliv pripravimo iz smetane in sira, tako da oboje skupaj rahlo pogrejemo, po želji in okusu pa ga začinimo in dodamo še kis ali olje . Po naših izkušnjah se na solato zelo dobro poda brie sir in malo balzamičnega preliva.

Za bolj krepko različico lahko solati dodate trdo kuhana jajca, kuhan krompir in/ali popraženo slanino. Radiču se poda tudi tuna, fižol ali čičerika.

(Visited 1.020 times, 151 visits today)
Close