Domači rezanci v goveji juhi so marsikje nepogrešljiv del nedeljskega kosila. Seveda jih lahko kupimo a okusnejši so, če jih pripravimo samo. Priprava je enostavna, zamudili pa se boste manj kot uro.
Sestavine za 6 oseb
- 250 gladke moke 500, ali katerekoli druge moke, kar nam omogoča eksperimentiranje
- 3 jajca
Ročni domači rezanci
Iz moke in jajc pripravimo gladko in prožno testo, ga zavijemo v živilsko folijo in pustimo stati dobro uro na hladnem. Nato razdelimo testo na pet delov. Vsak kos oblikujemo v hlebček, ga na tanko razvaljamo, položimo na bombažno krpo in pustimo da se posuši. Posušene dele razrežemo na štiri dele, jih zložimo skupaj in zvijemo kot rulado. Tako pripravljeno testo z ostrim nožem narežemo na široke ali tanke rezine. Rezine pustimo stati več ur ali čez noč, da se dobro posušijo. Vmes jih večkrat premešamo. Hranimo jih v papirnati ali platneni vreči v suhem in temnem prostoru.
Postopek je lažji in hitrejši, če si pomagamo s strojčkom za izdelavo rezancev. Toda ročno narezani imajo svoj čar in mnogi trdijo, da tudi drugačen okus.