Dubai čokolada s pistacijami in posebnim testom je obnorela svet. Mi pa smo tokrat zbrali nekaj receptov za sladice s pistacijami (in čokolado), ki pričarajo podoben okus – in navdušijo vsakega gosta.

1. Piškoti s čokolado in pistacijami

  • 125 g masla ali margarine
  • 75 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 50 g kakava
  • ščep jedilne sode bikarbone
  • namaz iz pistacij
  • po želji: drobljene pistacije za okras

Zmešajte maslo, ki ste ga predhodno pustili na sobni temperaturi in sladkor (najbolje kar z žlico), nato dodajte moko, kakav in ščep sode bikarbone. Vse skupaj dobro premešajte. Vmešajte nekaj žlic pistacijevega namaza (priporočamo vsaj 10), če je pregost, predhodno dodajte malo sladke smetane in oboje skupaj malo pogrejte – tako boste dobili tudi intenzivnejšo zeleno barvo). Vmešajte v testo, pregnetite in dajte vsaj za pol ure v hladilnik.

Iz testa oblikujte kroglice (velikost čajne žličke) in jih razporedite po s peki papirjem obloženem pekaču. Pecite na 190 °C 8-12 minut – odvisno od pečice, preverite lahko po tem, kako zapečen je spodnji rob.

Piškote pustite na pekaču, da se ohladijo.

Okrasite jih lahko s tankimi črtami namaza in/ali drobljenimi pistacijami.

2. Vroča čokolada Dubai

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • pistacijev namaz
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 100 ml mleka
  • po želji: drobljene pistacije

Belo in mlečno čokolado seseskljajte in denite vsako v svojo posodico. Smetano pogrejte skoraj do vretja, nato s 100 ml prelijte mlečno, z drugo polovico pa belo čokolado. Premešajte, da dobite gost ganaš.

V belega vmešajte pistacijev namaz – količino sproti prilagodite okusu, barvi in gostoti.

Ohladite. Pistacijev ganaš stepite v gosto kremo. Čokoladni ganaš zmešajte z mlekom in nalijte v skodelico. Prekrijte s pistacijevo kremo in po želji okrasite z drobljenimi pistacijami in čokoladnim prelivom oz stopljeno čokolado.

3. Pistacijev tiramisu s čokolado

Pripravite ga lahko po tem receptu, za Dubai različico pa lahko piškote namočite v čokoladno mleko, dodate pa še stopljeno čokolado – kot eno od plasti ali pa zgolj po vrhu.

(Visited 444 times, 43 visits today)
Close