Kremna in hitro pripravljena juha, ki vas bo ogrela, okus pa bo navdušil vse, ki imajo radi sir.
Gre za različico juhe, ki izvira iz indijske kuhinje. Je kremna, zelenjavna in prava hrana za takrat, ko potrebujemo nekaj toplega tudi za dušo.
Sestavine:
- maslo
- 1/2 sesekljane čebule
- 1 strok sesekljanega česna
- 1 večji brokoli, razrezan na dreveščke
- 1 naribano korenje
- 150 do 200 g naribanega cheddar sira
- 150 ml smetane za kuhanje
- sol, poper
Priprava:
Na maslu prepražite čebulo, ko postekleni, dodate še česen. Ko zadiši, dodate brokoli in korenje, na hitro prepražite in zalijete z vodo, da prekrije zelenjavo. Ko zavre, kuhate približno 20 minut oz. toliko, da je brokoli kuhan. Po želji zblendate.
Nato dodate smetano in sir, po okusu sol in poper. Kuhate le še toliko, da se sir stopi.
Juhi lahko dodate še popražene kruhke.