Poletna hrana najbolj prija hladna – in ni boljšega od hladnih kumar v solati na vroč poletni dan. Zvečer ali na deževen hladnejši dan pa že prija tudi juha – a naj bo tudi ta še poletna!

Če še niste poskusili juhe iz kumar, bo ta recept odličen začetek! Še namig: prija tudi hladna, naslednji dan”

Sestavine:

  • 2 kumari
  • 2 krompirja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • kisla smetana (pol do enega lončka, po okusu)
  • olivno olje
  • sol, poper
  • koprc, po okusu tudi sveža bazilika

Priprava:

Na olivnem olju prepražite sesekljano čebulo, da postekleni, nato dodajte sesekljan česen in takoj ko zadiši še olupljen narezan krompir. Nato pa še kumare, če niso domače, olupljene, sicer pa le narezane na debelejše rezine. Solite in poprajte in pražite dobrih 10 minut, ves čas mešajte.

Zalijte z vodo, da pride nekje do 1/3 in kuhajte, dokler se krompir ne zmehča.

Zblendajte s paličnim mešalnikom in nato vrnite na štedilnik. Ko juha ponovno zavre, dodajte še koprc in smetano ter dobro premešajte, da se okusi povežejo. Baziliko, če jo boste uporabili, dodajte tik pred postrežbo.

(Visited 99 times, 13 visits today)
Close