“Rastlinska alternativa mesnega izdelka, ki bo presenetila še najbolj zagrižene mesojedce,” so o živilu zapisali na Inštitutu za nutricionistiko.
Rastlinska »rebrca« Juicy Marbles iz podjetja Bevo d.o.o. po njihovih besedah predstavljajo aktualno alternativno mesnim izdelkom s kostjo, saj so izdelana na osnovi rastlinskih beljakovin.
Rebrca, ki so realistično podobna mesnim
“Z vlaknasto strukturo, okusom ter izgledom se izdelek realistično približuje mesni različici. Izdelek odlikuje ugodna hranilna sestava, saj je zanj značilna visoka vsebnost beljakovin in prehranskih vlaknin ter nizka vsebnost nasičenih maščob. Dodan mu je tudi vitamin B12, ki ga rastlinska živila naravno ne vsebujejo. Tako živilo kot vizija podjetja sta usmerjena v spodbujanje trajnostnega načina prehranjevanja, pri čemer želijo rastlinske izdelke potrošnikom približati z inovativnim tehnološkim razvojem,” so še dodali o nagradi, podeljeni z ambicijo, da bi nadaljnji razvoj omogočil proizvodnjo cenovno dostopnih tovrstnih izdelkov za široko potrošnjo.
Preberite tudi: Meso iz slovenskega laboratorija