Zelo zanimiva marmelada, ki ni za vsak okus – morda tudi ne za namaz na kruh, a jo je vredno poizkusiti!
To je marmelada iz lubenice!
Sestavine:
- 2 skodelici narezane, očiščene lubenice
- 2 skodelici sladkorja
- 1/4 skodelice limoninega soka
- 6 žličk pektina v prahu ali pol jabolka
Priprava:
Lubenico v blenderju spremenite v pire. Dodajte limonin sok in sladkor. Zavrite, takoj zmanjšajte temperaturo in vmešajte jabolčni pire ali pektin. Ponovno zavrite, nato pa na srednjem ognju kuhajte 20 do 30 minut, da se zgosti.
Ker lubenica vsebuje zelo veliko vode, je potrebno več sladkorja, iz istega razloga pa se priporoča uporaba pektina.
Ideje za poletno uživanje marmelade iz lubenice
- Kot dodatek sirnemu namazu na kruhu (slano in sladko)
- Kot dodatek pecivu
- Kot preliv za vanilijev sladoled, skupaj z lističi mete
- Kot sirup za poletni osvežilni napitek (priporočamo še meto in limonin sok)