Tiramisu je sladica, ki je pripravljena hitro, a vsak ne mara okusa kave. Zato je postal zelo popularen tudi npr. jagodni tiramisu pa tudi limonin.
Tokrat smo ga naredili z ananasom in kokosom – lahko mu dodate tudi liker ali rum za poletni pina colada okus (samo za odrasle).
Sestavine:
- 400 g piškotov za tiramisu
- 500 ml rastlinske kreme za stepanje (lahko tudi smetane)
- 350 g mascarpone sira
- 1 cel svež ananas
- 1-2 dcl kokosovega mleka
- po želji: 2x 0,3 dcl kokosovega likerja ali 0,3 dcl belega ruma
Priprava:
Očistite ananas in ga zblendajte. Odcedite tekočino v skledo (najbolje da ananasov smoothie nekaj časa pustite na cedilu).
V sok vmešajte še kokosovo mleko in po želji liker.
Odcejeno ananasov pire pa vmešajte v zmiksano smetano z mascarponejem.
Zdaj potrebujete le še primerno posodo, v katero zlagate izmenično piškote, ki jih namočite v tekočine, in smetanovo kremo.
Ananasov tiramisu lahko po vrhu okrasite:
- s kokosovim sladkorjem
- z nekaj žlicami ananasovega pireja, da je lepo rumen
- s koščki ananasa, ki jih za lepši videz pustite neolupljene
- s kokosovimi mrvicami ali bonboni
- z lističi mete
- s svežimi gozdnimi sadeži
- z rumovimi kroglicami