Kombinacije okusov je treba poskusiti – včasih uspe, včasih ne. Tale je uspela. Tiramisu z jagodam in pehtranom!

Sestavine:

  • piškoti za tiramisu (npr. Savoiardi) – ostale sestavine so količinsko prilagojene za približno 250 g piškotov
  • 300 ml smetane za stepanje
  • 300 g mascarpone sira
  • jagodni sok ali pire iz svežih jagod, ki mu dodamo malo limoninega soka in, če je pregost, še malo mleka ali smetane
  • 400 g jagod, ki jih očistimo in narežemo na rezine
  • svež pehtran – okoli 70 g
  • po želji: žlica jagodne vodke ali likerja
  • po želji: sladkor s pehtranom za posip

Priprava:

Zmešajte sok in liker ter v tekočino na kratko pomakajte piškot za piškotom, ki jih zlagate v pekač ali posodo za tiramisu. Na to zložite plast narezanih jagod in sesekljanega pehtrana.

Naslednjo plast pripravite tako, da zmiksate mascarpone s sladko smetano, po želji sladkajte.

Sledi plast piškotov, nato spet jagode in mascarpone.

Po vrhu lahko tiramisu potresete s sladkorjem, ki ste ga predhodno “zmiksali” s suhim pehtranom. Seveda so dobrodošla okrasitev tudi cele jagode ali preliv iz jagod.


Še več jagodnih sladic pa tule:

(Visited 102 times, 3 visits today)
Close