Rižota, ki kar poka od okusa in zdravja! Divji šparglji ji dajo prav poseben okus, za dodatno aromo pa poskrbi čemaž.

Sestavine:

  • riž (arborio ali mešanica več žit ali pač tisti, ki ga imate doma)
  • divji šparglji
  • čebula
  • svež čemaž ali čemažev pesto
  • parmezan
  • maslo, olivno olje
  • sol, poper

Priprava:

Skuhamo riž. Na olivnem olju na srednji temperaturi prepražimo čebulo, nato pa dodamo še šparglje, nalomljene na koščke, pustimo le vršičke, ki jih dodamo na koncu. Solimo in popramo.

Ko so šparglji zmehčani, vmešamo riž in pest sesekljanega čemaža ali nekaj žlic čemaževega pesta (po želji – če ste bolj ljubitelji okusa po česnu, več, če želite bolj občutiti šparglje, manj), dodamo še vršičke špargljev in malo masla. Premešamo in po želji na rižoto naribamo še parmezan.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Close