Mešana zelenjava v kisu je odlična ozimnica, pri nas zelo priljubljena. Poiskali smo star recept in jo pripravili nekaj kozarcev.

Sestavine:

  • 2 kg zelja
  • 2 kg rdeče paprike
  • 100 g zelene
  • 100 g peteršilja
  • 2 čebuli
  • 20 g popra v zrnju
  • 120 g sladkorja
  • 120 g soli
  • 300 ml olja
  • 250 ml kisa za vlaganje
  • po okusu: 8 feferonov

Priprava:

Zelenjavo sesekljajte ali naribajte. Vse denite v veliko posodo, začinite, prelijte s kisom in oljem. Dobro premešajte – najbolje in najlažje z rokami. Kozarce (potrebovali jih boste 6 do 8) sterilizirajte. Napolnite kozarce z zelenjavo, pustite kakšen centimeter za tekočino, ki se je nabrala na dnu, da jo boste enakomerno porazdelili med kozarce. Zaprite in jih zložite na pekač ter pasterizirajte 1 uro na 90 °C. Vzemite jih iz pečice in ovijte v toplo, naj se počasi in postopno ohladijo. Naslednji dan jih prestavite na temno in hladno mesto.

(Visited 5.695 times, 9 visits today)
Close