Sladice brez peke so zadnja leta pravi “hit”, še toliko bolj poleti, da s pečico po nepotrebnem ne segrevamo stanovanja.
Tale kokos-ananas tiramisu ima pravi okus tropskega poletja! Pripravljen je hitro, mora pa se vsaj nekaj ur hladiti.
Sestavine:
- piškoti za tiramisu
- svež ali ananas v kompotu
- kokosova moka – kosmiči
- smetana za stepanje (lahko tudi rastlinska, v tem primeru izpustite mascarpone)
- mascarpone sir
Priprava:
Narežite in odcedite ananas. Stepite smetano (skupaj s približno enako količino mascarponeja). Piškote pomakajte v ananasov sok ali kompot in zložite v pekač, da pokrijete dno. Sledi plast smetane, ki jo posujete z nekaj kokosa in dodate polovico koščkov ananasa. Ponovno plast piškotov in smetane, po vrhu pa kokos in ananas.
Sladica naj se hladi vsaj nekaj ur.
Po želji jo lahko okrasite še s kokosovimi kroglicami ali pralineji.