Ste kdaj pomislili na to, da bi ob mesu in krompirju, ribah ali testeninah – pa tudi ob solati – jedli nekaj tako hladnega in osvežilnega kot je sladoled, ampak da gre seveda po okusu h glavni jedi?
Mi smo. In to je najbolj nora ideja oz. recept tega poletja!
Sestavine:
- gost navadni jogurt (v lončku ali grški)
- po želji še malo kisle smetane
- zelenjava po izbiri (sveže naribane in odcejene kumare, popečene bučke, surov ali popečen korenček, lahko tudi nariban, skupaj z zeljem … )
- česen, čebula, čili – po želji in izbiri
- sveža zelišča (peteršilj, lahko tudi bazilika, meta …)
- sol, poper
Priprava:
Pripravite zelenjavo in jo sesekljajte na čim bolj drobne koščke. Enako naredite s česnom, čebulo, zelišči.
Izbrano zmešajte z jogurtom, solite in poprajte, dodate lahko še malo kisle smetane za bolj kremno jed. Nato pa vlijte v pladenj oz. nizek pekač in denite v zmrzovalnik.
Svetujemo, da to naredite tik preden pričnete pripravljati ostale jedi. Po kakšni uri bo namreč zmrzlina – zmrznjen jogurt z zelenjavo in zelišči – ravno pravšnje teksture.
Namig: poskusite zmrznjen tzatziki!
Namig za sladico: Poskusite zmrznjen jogurtov pladenj z jagodičevjem!