Rolada brez peke je naš nov poletni hit – pečica ne segreje stanovanja, rolada se hitreje ohladi in že je pripravljena za sladkanje.

Tokrat čokoladna s poletnim okusom po kokosu in svežino jogurta.

Sestavine:

  • 300 g piškotov, 30 g masla, 1 dcl mleka, nekaj žlic kakava in po želji malo sladkorja za biskvit
  • 300 g mascarpone sira, 1 dcl navadnega jogurta, nekaj žlic sladkorja in kokosova moka za nadev
  • temna čokolada in kokosova moka za okras (po želji)

Priprava:

Stopite maslo in zmiksate vse sestavine za biskvit, na koncu ga pregnetete in denete za pol ure v hladilnik. “Testo” položite na s folijo obloženo desko, čez položite še eno folijo (še bolje je, če uporabite peki papir), nato pa ga razvaljate.

Pripravite nadev in z njim premažete biskvit, nato pa ga s pomočjo podlage zavijete v rolado, pustite zavito in naj se v hladilniku dobro strdi.

Ko drži formo in je ohlajena, rolado prelijete še s stopljeno temno čokolado in posujete s kokosom.

(Visited 1.414 times, 5 visits today)
Close